Снимка БГНЕС, архив

Аутопсията на починалата жена, която беше пребита от тийнейджър в Перник, е готова. Според информацията причината за смъртта е двустранна бронхопневмония, която се е развила заради исхемия на централната мозъчна артерия. Това означава, че ударите са били причината за леталния край, съобщи Нова тв.

Очаква се да се изготви нова съдебномедицинска експертиза и след това прокуратурата да измени обвинението на нападателя в по-тежко.

Резултатите от аутопсията трябваше да изяснят дали момчето ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост, или за умишлено убийство по хулигански подбуди. Досега обвинението, което беше повдигнато на непълнолетния нападател, беше за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Преди дни стана ясно, че 56-годишната жена, която беше пребита от 17-годишен ученик в Перник, е починала. Тя беше на командно дишане повече от месец. Това съобщиха от Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Рахила Ангелова".

Инцидентът стана ранните часове на 29 юли пред магазин в пернишкия кв. „Изток".

В социалните мрежи се появи клип от случката. На него се вижда как жената сяда на масичка пред магазина. Идват две момчета. Секунди преди това техен познат им е казал: "Внимавайте, тази е психично болна. Преди време ми счупи огледалото". Мъжът държал друго денонощно магазинче. Дори им показал клип от случилото се.

В този момент се приближава младеж с качулка на главата, който със скръстени ръце и в заплашителна поза застава пред нея. Секунда по-късно се приближава друго момче, също с качулка и с къси гащи. На клипа не се чува да казва нещо на жената. Директно я удря в лицето. Тя пада назад заедно със стола. Агресорът не се спира, а напротив. Приближава жената, жестоко я рита няколко пъти в лицето и тялото, а тя пищи. След това хулиганите се отдалечават. В този момент от магазина излиза друга жена, вероятно продавачка, която започва да вика след потъналите в мрака нападатели. Сигналът бил подаден в полицията от спешните медици, които настанили пребитата перничанка в болницата. Тя била със счупена лицево-челюстна кост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase